International Netrestaurant

Potatissallad


Du behöver:
800 g potatis
2-3 lökar
vinäger
olja
peppar
salt

Koka potatisen med skalet, häll av vattnet och låt svalna i några timmar (gärna över natten). Skala sedan potatisen och skär den i skivor. Blanda i den finskivade löken, salta och peppra sen. Häll på vinägern och oljan och rör igenom ordentligt. Låt salladen stå (övertäckt) en timme innan Du serverar den.


En variant på denna potatissallad fick jag per e-mail av kocken Per-Erik Wahlberg, där gurkspadet fräschar upp salladen. Jag har inte hunnit pröva ännu, men vinet och persiljan tror jag också på - osett. Tack för bidraget, Per-Erik!

1 kg potatis
6-8 msk olja
6-8 msk vitt vin
2-3 msk vinäger
4 msk finhackad schalottenlök eller rödlök
2 msk finhackad persilja
salt, nymalen svartpeppar
6-8 msk spad från ättiksgurka eller pickles

Koka potatisen med skalet, häll av vattnet och låt svalna ordentligt (gärna över natten). Skala sedan potatisen och skär den i skivor. Häll upp potatisen i en stor skål, blanda i den hackade löken, persiljan och kryddorna. Blanda olja, vinäger och vitt vin i lämpligt kärl. Häll blandningen över potatisen. Rör om ordentligt med viss försiktighet. Stänk över spadet från gurkan eller pickles, rör om igen. Täck över och låt minst en timme innan servering. Strax innan serveringen, stänk på ytterligare litet spad från ättiksgurka eller pickles och rör om igen.


Tala om det för dina vänner, om det smakade bra.
Tillbaka till
7.5.1997 by the "chef"
webmaster@werbeka.com